Fiúknak

Férfiküldetés

A fiúk játékosan pillantanak be a testükben zajló folyamatokba, értik meg a férfi termékenység folyamatát, egy új emberi élet keletkezésének fantasztikus lehetőségét, melynek során fény derül arra a kódra, amit minden hímivarsejt magában hordoz. Szemléltető eszközök segítségével, maguk játsszák el a hímivarsejtek szerepét, járják be a hímivarsejtek haladási útját és élhetik át egy új élet keletkezésnek csodás történetét. Megismerik a női test működését is, a női termékenység folyamatát és célunk, hogy megerősítsük a fiúkban, a saját szerepük felelősségét. Érthető nyelven, és nem hagyományos módon kapnak a fiúk tájékoztatást a testi működések fantasztikus történéseiről. Élménypedagógia eszközökkel, zenével, minél több érzékszerv bevonásával és mozgással tesszük élményszerűvé az információ befogadását. A fiúk önképét és életérzését nagymértékben meghatározza, milyennek tapasztalják meg, és értékelik a testüket, milyen üzeneteket hallanak testükkel – és így saját magukkal kapcsolatban. Ez hatással lesz későbbi párkapcsolataikra is. Szeretnénk hozzájárulni a fiúk férfi-identitásának megszilárdulásához azáltal, hogy átélhetik testük értékességét. Célunk az is, hogy a fiúk mind a női, mind a férfi termékenységet értéknek tekintsék. A foglalkozás folyamán a fiúk kontrollált körülmények között kapnak választ kérdéseikre. A szexualitás témájával érték- és kapcsolat-központú szemléletben foglalkozunk. Fontosnak tartjuk azt is, hogy a nemiségről pozitívan, örömmel és természetesen tudjunk megnyilatkozni.

Férfinak lenni életre szóló feladat!

Várom Őket szeretettel!

SZÜLŐK RÉSZÉRE:

Férfiküldetés

A Férfiküldetés foglalkozásra jelentkezés előtt ill. a foglalkozás után lehetőség van arra, hogy a szülők megismerkedhessenek a programmal és feltegyék kérdéseiket.

Az 1-1,5 órás ingyenes Szülői bemutató segítséget nyújt a szülőknek a további beszélgetésekhez.

A szülők bevonása a program fontos része mert gyakorlati javaslatokat kapnak arra, hogy miként kezeljék a testi változások témáját serdülő gyerekeiknél.

SZÜLŐK VISSZAJELZÉSEI:

Kedves Andrea!
Amit én talán a legfontosabbnak érzek, hogy másnap fiúk-lányok megbeszélték, hogy ki mit látott, élt
át. Kialakult köztük egy közös kommunikációs bázis, nyelvezet, pozitív testkép. És ami a legfontosabb, hogy talán megértették, hogy a testi változásaik célja az anyaságra illetve az apaságra való felkészülés. Köszönjük, hogy ezt sikerült átéreztetni velük!

Nagyon köszönjük a csütörtöki program szervezését, nagyon tetszett a fiamnak. Részletesen elmesélt itthon mindent és bár eredetileg ő is nagyon huzakodott a programtól, utána lelkesen beszélt róla. Sőt, szerinte, kötelezővé kellene tenni!
K.G.

A gyerekek nevében köszönöm a mai napot. Nagyon jól érezték magukat, a fiúkon külön meglepődtem, ők kifejezetten boldogok volta, hogy ott lehettek. Egy 16 éves fiú azt mondta, hogy ez REMEK volt.
SZ.E.

Kedves Andi!
Nagyon elröpülnek a hetek, és én még nem írtam meg, milyen boldogan jött velem haza Huba a Férfiküldetésről! Külön mentünk még egy nagy kört a szomszéd utcákban, hogy a végére érjen a mondanivalójának.... 🙂 A kitűzője az asztalán van, és délutánonként néha ki is tűzi magára! 🙂 Szóval nagyon-nagyon köszönjük!

Köszönöm, és a további munkádhoz minden jót, erőt és lendületet kívánok szeretettel!
Egy anyuka